Europeisk Affärsutvecklingschef

Kubicom söker Europeisk Affärsutvecklingschef

Inom EU har vi antagit nya framsynta klimatmål som påverkar hela den Europeiska bygg- och entreprenadbranschen. På ett antal år skall vi minska miljöpåverkan i alla projekt för att redan 2030 halverat växthusgaserna, och slutligen 2040 ha netto nollutsläpp. Lösningen för att åstadkomma detta bygger på en effektiv digitalisering för kontroll, styrning och redovisning. Man kan tro att det då handlar om ökade kostnader. Men med rätt verktyg åstadkoms samtidigt stora effektiviseringsvinster som överstiger kostnaderna. 

Sverige är ledande i världen på många områden när det gäller innovation och digitalisering. I Sverige har Kubicom etablerat sig som en ledande aktör i detta området. Nu skall vi dra nytta av dessa kunskaper och Kubicoms redan från start Europeiskt anpassade system och ta det ut vidare i Norden och Europa. Vi kan göra stor nytta för mängder av företag och därigenom bidra till EU:s gemensamma mål om snabbt minskad miljöpåverkan. Vi söker nu dig som vill vara med och ta en ledande roll på denna spännande resa.

Vem är du?

Den vi söker skall ha stor kunskap och erfarenhet från flera delar av bygg- och anläggningsbranschen. Gärna från både små och stora bygg- eller entreprenadföretag då förståelsen hur digitalisering i praktiken påverkar på olika sätt är oerhört viktigt. Vi ser därför gärna att du som en grund har arbetat som projektledare med bygg- och entreprenadprojekt. Men i rollen som Europeisk affärsutvecklingschef är det också nödvändigt att ha kunskap och erfarenhet från antingen försäljning eller inköp. Slutligen är det ett krav att du har erfarenhet och intresse av digitala verktyg- och processer och de möjligheter de ger i branschen. I denna rollen söker vi efter en entreprenöriell person med stort eget driv. Du behöver också vara en person som både gillar och har möjlighet att ofta vara på resande fot.

Vad är Kubicom?

Kubicom är ett tech-bolag som utvecklar en plattform för effektivare processer och automatiserad datainhämtning i bygg- och entreprenadbranschen. Med stort fokus på innovation, branschkunskap och affärsmannaskap siktar vi på att bli ledande i Europa inom vårt område. Kunder är allt från stora aktörer som NCC, Stockholms stad, till lastbilscentraler och enskilda grävmaskins- eller lastbilsägare. Kubicom-systemet samlar t ex automatiskt data från transporter, maskiner och EPD-data från levererade material. Samtidigt skapas full spårbarhet på transporterade massor, både farliga och icke farliga. All denna data blir tillgänglig för enkel sammanställning och vidarebefordran till de som ansvarar för klimatberäkningar, rapportering till myndigheter mm. 

Att få vara med och förändra hur hela byggbranschen arbetar är en verklig game-changer. Branschen är oerhört stor och består av många aktörer. Kubicoms plattform knyter samman beställarna med leverantörerna i en digital order- och informationskedja och skapar därigenom förutsättningar för betydande effektivitetsförbättringar för den enskilde aktören i vardagen.

Vad kan vi på Kubicom erbjuda dig?

Kubicom är ett dotterbolag i CIMON-koncernen

Kubicom ingår i bolagskoncernen CIMON, vars affärsidé är ”Creating Gamechangers” Samtliga CIMON- bolag utvecklar tekniska innovationer och banbrytande teknologier. Exempel på bolag i koncernen är Avalon Innovation AB, Neuronano AB, Techquity AB samt de börsnoterade bolagen Skolon AB (publ) och Paxman AB (publ).  CIMON ligger även bakom bolaget Coding Technologies som lade grunden för MPEG 4-formatet som blev en världsstandard och där samtliga som pratar i mobiltelefon, lyssnar på radio eller tv använder denna ljudhanteringskod än i dag.

Information om tjänsten

Omfattning

Heltid 100%

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Ansök senast

Ansökningsperiod börjar 25:e mars och pågår löpande tills rätt person är anställd.

Lönetyp

Fast månadslön

Frågor & Ansökan:

info@kubicom.se

Skicka din ansökan till info@kubicom.se och märk mejlet med ”Europeisk affärsutvecklingschef”