Så beställer du bilar och maskiner till dina anläggningsuppdrag

Behöver du bilar och maskiner till dina bygg- och anläggningsuppdrag? Det är enkelt att komma igång och beställa maskin- och transporttjänster via Kubicom.

 

Skapa en förfrågan

Du kan skapa en förfrågan på två sätt – direkt genom plattformen eller via Kubicom.se. Om du ännu inte har ett konto så kan du genom sidan för beställare fylla i detaljer om uppdraget. När din förfrågan skickats så kommer du att få inloggningsuppgifter till ditt kostnadsfria konto i Kubicom.

Har du redan ett konto i Kubicom så skapar du en ny förfrågan genom att klicka på +Nytt uppdrag uppe i högra hörnet på startsidan. Ett formulär visas där det finns möjlighet att fylla i uppgifter till en ny förfrågan. I första delen anger du om din förfrågan ska riktas till en enskild entreprenör eller om förfrågan ska vara öppen så att alla leverantörer med rätt resurser kan svara på uppdraget. Om du väljer att rikta förfrågan kan du i sökrutan söka efter den entreprenör som du önskar skicka förfrågan ti​ll. Därefter fyller du i tidsperiod och plats. I sista delen fyller du i Uppdragsbeskrivning. Genom att fylla i Uppdragsbeskrivning​ kan man ge en detaljerad beskrivning av uppdraget för leverantören. Ju mer information desto lättare kan leverantören skapa sig en uppfattning om omfattningen och svara på förfrågan. Här väljer du även vilken tjänst som efterfrågas i det aktuella uppdraget.

Vill du koppla uppdraget till ett redan existerande projekt eller littera så finns dessa att välja. Därefter trycker du på Skicka och förfrågan skickas till de leverantörer som har matchande resurser.

 

Välj en leverantör

När en leverantör svarat på din order visas detta under Uppdrag -> Förfrågningar. Har en eller flera leverantörer svarat på din förfrågan visas även en cirkel i högerkanten på orderraden. Siffran visar hur många leverantörer som hittills har svarat på förfrågan. Klicka på uppdraget för att välja utförare. Du har nu möjlighet att välja vilken av leverantörerna du vill ska utföra ditt uppdrag. Håll muspekaren över Visa kommentar för att läsa eventuell kommentar. Klicka på Tilldela för att välja en leverantör.

 

Läs mer om hur du kommer igång med Kubicom här.

Har du funderingar över hur du kommer igång med Kubicom? Varmt välkommen att kontakta oss!