Atle Andersen blir ny VD för Kubicom

Atle Andersen (till vänster i bild) har tillträtt rollen som VD för Kubicom, och efterträder därmed Anders Olsson.

 

Atle Andersen, erfaren entreprenör med fokus på att digitalisera branscher, har utsetts till ny VD för Kubicom.
 

Atle Andersen har tillträtt som VD efter Anders Olsson. Anders lämnar över VD-posten men kommer aktivt att arbeta kvar i bolaget som arbetande styrelseledamot och ha daglig kontakt med Kubicoms nyckelkunder framförallt inom segmentet infranet.

– Vi är glada och förväntansfulla över att Atle tillträder som VD för Kubicom. Med Atles breda kompetens och erfarenhet av digitalisering och entreprenörskap har han det som krävs för att framgångsrikt ta Kubicom till nästa steg, säger Peter Mattisson, koncernchef på moderbolaget Cimon AB.

Kubicom har skapat en “digital knytpunkt” för hantering av transporter och grävarbeten inom bygg och anläggning. Lösningen innebär att det blir enklare att få fler uppdrag för leverantörer/åkerier, samtidigt som det effektiviserar hela arbetsprocessen mellan kund och leverantörer. Dagens traditionella och ofta tungrodda IT-system är inte anpassade för entreprenörens vardag som till största del spenderas ute på fältet. 

Bolaget befinner sig i en expansiv fas och med hjälp av digitaliseringens möjligheter är Kubicom helt rätt i tiden. Dessutom ökar kraven på digital rapportering markant i branschen i samband med att myndigheter ställer högre krav på inrapportering av t.ex klimatdeklarationer.  

– Jag ser verkligen fram emot arbetet på Kubicom och där vi blir en möjliggörare i denna nya marknad. Vi har gjort det enkelt för både beställare och utförare att automatiskt dokumentera sina projekt samtidigt som man slipper administrationen med fysiska transportsedlar. Att vi som bransch anammar bra standarder är jätteviktigt och därför var mitt första första beslut som VD att införa byggbranschens elektroniska standard “BEAst” i vår plattform. Jag är övertygad om att Kubicoms lösning kommer öka lönsamheten för såväl beställare som utförare,  säger Atle Andersen

 

För mer information kontakta Atle Andersen på tel 0733267088

 

Om Kubicom
Kubicom är en oberoende maskin- och transportmäklare som på ett unikt och smart sätt hanterar inköp, genomförande och uppföljning från alla marknadens aktörer samlat på ett ställe. Genom Kubicom effektiviseras hela kedjan från start till slut vilket leder till stora vinster både för kunden och leverantören. Plattformen är utformad för att passa marknadens alla aktörer, från stora centraler till åkerier och enskilda maskin- och fordonsägare.
www.kubicom.com/sv/

 

Om Cimon 
CIMON är ett nordiskt utvecklingsföretag med fokus på kvalificerade tjänster, ny teknik och IT. Som aktiva entreprenörer och ägare med ett långsiktigt engagemang utvecklar vi bolag och idéer inom produkt- och tjänsteområden där vi ser en stor utvecklingspotential; vårt måtto är creating game-changers.
www.cimon.se