Uppdatering: Förenklad tilldelning av ordrar, rapportering utan konto och mycket mer!

Vårt duktiga utvecklingsteam arbetar dagligen med att ta fram nya användbara funktioner till Kubicoms plattform och i den senaste uppdateringen av Kubicom finner vi en hel del spännande saker! Nedan listar vi ett urval av de förbättringar och förändringar som har gjorts.

 

Hantering av underleverantörer

Det är nu möjligt att hantera ditt nätverk av underleverantörer direkt i Kubicom. Det innebär att du kan lägga till de personer du arbetar med, hålla reda på deras kontaktuppgifter och på ett enkelt sätt få snabb tillgång till dem igenom hela systemet.

 

Rapportera som underleverantör

Vad sägs om att låta dina underleverantörer kunna rapportera i Kubicom utan konto? Nu blir det verklighet! Skicka en projektkod till dina underleverantörer och låt dem rapportera direkt i Kubicom helt utan konto. Det som rapporteras in från dina underleverantörer kopplas ihop med dina vanliga ordrar och hanteras precis som vanligt.

 

Tilldela order till underleverantör

En annan funktion är att du nu kan, förutom att tilldela ordrar till användare i Kubicom, tilldela ordrar till underleverantörsföretag. Håll reda på vilka ordrar som ska utföras av underleverantörer genom att märka ordern med företaget.

 

Kundföretag blir företagsgemensamma

Nu behöver inte längre varje användare på ditt företag lägga till ett kundföretag för att kunna se det. Istället räcker det med att en av er lägger till kundföretaget som leverantör och det blir då tillgängligt för alla på ditt företag att se och lägga ordrar till kundföretaget.

 

Koppla artikellistor till projekt

Artikellistor kan nu kopplas direkt till ett projekt. Detta gör det enklare att välja rätt när nya ordrar skapas och ger en bättre översikt över innehåll i projekt.

 

Exportera orderunderlag som PDF

I uppdateringen tillförs ytterligare ett sätt att exportera data från Kubicom. Som leverantör kan du söka fram och välja vilka ordrar du vill exportera och kan sedan få ut information om ordern, vad som är rapporterat samt bilder med tillhörande sammanställningar som PDF. Varje export får också ett samordningsnummer som en enkel referens att använda i faktureringsunderlag.

 

Snabbtilldelning av ordrar

För att underlätta ytterligare för dig som transportledare kan du nu hantera utförare på ordrar direkt i orderlistan utan att behöva gå in på varje enskild order, vilket sparar massor av tid!

 

Spara filter i orderlistor

Du kan nu spara dina filter för orderlistor, vilket gör att systemet kommer ihåg vad du valt sist. Detta gör att du kan få en enklare vy och bara se det som är intressant för just dig. Som transportledare kan man dessutom hantera filter även åt sina anställda.

 

Välj din startsida

Du vet oftast själv vad du vill se när du loggar in; nu kan du som leverantör förutom att ha vår traditionella dashboard som startsida välja att komma direkt till dina ordrar.

 

Välj utseende på orderlistor

Ytterligare en funktion på temat enklare vyer är en ny variant på utseendet i orderlistor i appen. Som leverantör kan du nu få en ny vy som är anpassad för dig som kör mycket transporter med viktig information som snabbt blir tillgänglig.

 

Nya benämningar

Vissa element i Kubicom-appen får i samband med uppdateringen nya benämningar, för att tydliggöra vad funktionen innebär. Exempelvis så kommer “Uppdrag” i fortsättningen att benämnas “Order” för att likna språket på den faktiska arbetsplatsen. Andra fraser som byter benämning är exempelvis Mall (numera Artikellista), Tjänst (numera artikel) och Littera (numera Underkonto).

Har du frågor om någon av de nya funktionerna? Hör av dig till oss på info@kubicom.se

För att få tillgång till de nya funktionaliteterna behöver du göra en uppdatering av din Kubicom-app. Webbläsarversionen av systemet uppdateras automatiskt.