Branschens snille 2017: "Digitaliseringen är viktig för att locka till sig den yngre generationen"

Vinnare av priset Branschens Snille på Stora infradagen blev Anders Jordell, VD och ägare för Jordells åkeri & entreprenad AB. Vid tjugofem års ålder köpte Anders faderns lastbil, startade bolaget och anställde en barndomsvän som sin första medarbetare. Idag har företaget femtio anställda och en omsättning på omkring 120 miljoner kronor.
Står på tre stadiga ben

Jordells åkeri står på tre stadiga ben och utför tjänster inom anläggning, el/tele/fiber och transport.

– Telekom är fortfarande vårt största ben, som vi också successivt har ökat vår verksamhet inom. Samtidigt har vi lyckats bättre och bättre inom bygg och anläggning, vilket vi såklart är väldigt stolta och glada över, berättar Anders Jordell.

Branschens snille Anders JordellVinnare av Branschens snille

Ett bevis på att bolaget går framåt och har ett stadigt koncept är att Anders nyligen vann priset Branschens snille. Priset på 30000 kr delades ut under Stora Infradagen. Priset ges till en person som visar extra kreativitet och besitter en förmåga att stärka sin egen konkurrenskraft med hjälp av modern teknik och nytänkande.

– Jag tror att vi vann delvis eftersom att jag som relativt ung i branschen byggt upp ett stort företag på kort tid. Och delvis så tror jag att det har att göra med att jag driver ett företag där arbetsplatsens atmosfär värdesätts. I den generationsväxling branschen står inför så tror jag att det är jätteviktigt.

Framtidstro på digitala verktyg

Gemensamt för de flesta deltagarna på Stora Infradagen, där priset delades ut, är bland annat framtidstron för de digitala verktyg som idag finns i branschen. Även Jordells Åkeri kämpar för att lämna papperslapparna och gå över till digital hantering.

– Jag tror att det är viktigt för att locka till sig den yngre generationen. De är helt med på banan och är medvetna om att vi kommer ha stor nytta av det digitala när det väl slår igenom.

Anders berättar att det han tror krävs för att digitalisera branschen är framförallt enkla och lättarbetade system. Att ta sig tid att faktiskt implementera det digitala är också viktigt – det kommer att löna sig i slutändan.

Vill du veta mer om vad som hände på Stora infradagen?
Läs mer här.