Caterpillar lanserar ny smartphone för byggbranschen

S61 Caterpillar smartphone

Foto: Caterpillar

Nya spännande funktioner

Caterpillars nya smartphone S61 är en vidareutveckling av Cat S60 som släpptes 2017. Nyheterna i senaste versionen är bland annat en uppdaterad värmekamera för felsökning av maskiner. Vidare innehar S61 även luftkvalitetssensor som mäter föroreningar och laser för avståndsmätning.

Pekskärm anpassade för handskar

Caterpillars nya smartphone erbjuder en 5,2-tums 1080p-bildskärm, med en pekskärm som är konstruerad för att fortfarande fungera med handskar eller våta fingrar. Samtidigt tål den att vara under vatten i upp till en timme, på tre meters djup.

Enligt The Verge är S61 sammantaget en hårdvara för en anständig midrange Android-enhet 2018, med de extra tekniska funktionerna som termisk kamera och robust design.