Så kommer du igång med att beställa resurser via Kubicom

Det är enkelt att komma igång och beställa resurser via Kubicom – det enda du behöver är ett konto.

 

Skapa ett konto som beställare

För att få möjlighet att som beställare skicka förfrågningar till leverantörerna i Kubicoms nätverk eller till dina nuvarande leverantörer så behöver du skapa ett konto i Kubicom. Detta är helt kostnadsfritt och görs via Kubicom.se genom att klicka på Beställare uppe i huvudmenyn. Därefter fyller du i dina uppgifter i den blåa rutan uppe i högra hörnet. Fyll i uppgifterna som efterfrågas och klickar därefter på Bli medlem.

Din förfrågan kommer nu att skickas till Kubicom för godkännande och därefter kommer du att få ytterligare ett mail med dina inloggningsuppgifter.

 

Skapa en förfrågan

När du har skapat ett konto i Kubicom så kan du börja använda dig av uppdragsfunktionen. För att skapa en ny förfrågan klickar du på +Nytt uppdrag uppe i högra hörnet på startsidan. Ett formulär visas där det finns möjlighet att fylla i uppgifter till en ny förfrågan. I första delen anger du om din förfrågan ska riktas till en enskild entreprenör eller om förfrågan ska vara öppen så att alla leverantörer med rätt resurser kan svara på uppdraget. Om du väljer att rikta förfrågan kan du i sökrutan söka efter den entreprenör som du önskar skicka förfrågan ti​ll. Därefter fyller du i tidsperiod och plats. I sista delen fyller du i Uppdragsbeskrivning. Genom att fylla i Uppdragsbeskrivning​ kan man ge en detaljerad beskrivning av uppdraget för leverantören. Ju mer information desto lättare kan leverantören skapa sig en uppfattning om omfattningen och svara på förfrågan. Här väljer du även vilken tjänst som efterfrågas i det aktuella uppdraget.

Vill du koppla uppdraget till ett redan existerande projekt eller littera så finns dessa att välja. Därefter trycker du på Skicka och förfrågan skickas till de leverantörer som har matchande resurser.

 

Välj en leverantör

När en leverantör svarat på din order visas detta under Uppdrag -> Förfrågningar. Har en eller flera leverantörer svarat på din förfrågan visas även en cirkel i högerkanten på orderraden. Siffran visar hur många leverantörer som hittills har svarat på förfrågan. Klicka på uppdraget för att välja utförare. Du har nu möjlighet att välja vilken av leverantörerna du vill ska utföra ditt uppdrag. Håll muspekaren över visa kommentar för att läsa eventuell kommentar. Klicka på Tilldela för att välja en leverantör.

 

Läs mer om hur du kommer igång med Kubicom här.

Har du funderingar över hur du kommer igång med Kubicom? Varmt välkommen att kontakta oss!