Är du världens bästa maskinförare?

Nu är det upp till bevis. Caterpillar Operator Challenge utser varje år tre kandidater från Sverige via deltävlingar i Bålsta, Umeå och Knutstorp som går vidare till Europafinalen i Malaga. Tävlingen är den största i sitt slag och har som syfte att hylla mångfalden och skickligheten hos alla förare runt om i världen.

 

Från precisionshantering i svår terräng till att skapa vettiga offerter – i den här branschen ställs vi inför nya utmaningar hela tiden. Med Caterpillar Challenge vill vi visa att vi inte är rädda för att tackla det obekanta, oväntade eller till synes omöjliga.” – Så beskriver Caterpillar själva om sitt inofficiella VM för maskinförare. Genom tre deltävlingar runt om i Sverige får vinnarna möjlighet att representera Sverige internationellt. En vinnare från varje uttagning (Bålsta, Umeå och Knutstorp) går vidare till Europafinalen i Malaga i oktober.

De internationella deltävlingarna hålls förutom i Spanien också i Japan, Brasilien och USA under 2019. Vinnarna i varje regionsfinal ställs sedan mot varandra på maskinmässan Conexpo i Las Vegas i mars 2020. Första kvaltävlingen avgjordes 3-4/4 i Bålsta och Janne Hirsikangas stod som vinnare. Vilka svenska representanter som gör Janne sällskap från Sverige utses på mässor runt om i landet. Näst på tur är Load Up North i Umeå 29–31 augusti och Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne 12–14 september. Har kanske du det som krävs? Läs mer och anmäl dig till uttagningarna här >

Foto: Caterpillar >