5 podcasts för dig inom branscherna entreprenad, åkeri, bygg och anläggning

Uttråkad i hängmattan eller på stranden? Podcasts är lösningen. Vi har listat ett urval av podcasts för dig inom branscherna entreprenad, åkeri, bygg och anläggning. Plugga in hörlurarna och luta dig tillbaka!

 

Lastbilspodden med Lina och Robin

Här är podden för dig i lastbilsbranchen, oavsett om du är chaufför eller något annat. Gillar du lastbilar så kommer du att älska denna podden! Lyssna och njut!
Du hittar alla avsnitt här: https://poddtoppen.se/podcast/1393842640/lastbilspodden

 

Hela kedjan med Nima Assadi

Hela kedjan är en podcast där, Nima Assadi, bjuder in gäster till samtal om samhällsbyggnad. Samhällsbyggnad består av en rad olika områden som tillsammans ska bilda en helhet, lite som länkar i en kedja. Och som vi vet är en kedja aldrig starkare än sin svagaste länk. I våra samtal synar vi de olika länkarna och resonerar kring hur de påverkar helheten. Vad ger egentligen bäst effekt och mest värde när vi summerar samhällsnyttan?
Du hittar alla avsnitt här: https://www.hela-kedjan.se/

 

Snåret med Svensk Byggtjänst

Svensk Byggtjänsts podcast Snåret tittar närmare på hur byggandet kan bli mindre snårigt och trassligt. Programledare är Emma Jonsteg, arkitekt och VD på Utopia. Hon pratar och leder diskussioner med intressanta personer från olika delar av byggprocessen.
Du hittar alla avsnitt här: https://poddtoppen.se/podcast/847488760/snaret

 

Trafikverkets podcasts

Trafikverket har just nu två aktuella poddar, Järnvägspodden och Nollvisionen. Järnvägspodden är podcasten för dig i järnvägsbranschen medan Nollvisionens podcast handlar om trafiksäkerhet och människorna som arbetar, professionellt eller ideellt, för att Sverige ska uppnå Nollvisionen – att ingen ska dö eller skadas svårt i vägtrafiken.
Du hittar alla avsnitt här: https://www.trafikverket.se/om-oss/nyheter/trafikverkets-podcasts/

 

Motorvägen – en arbetsplats

I den här 5 minuter långa podcasten får du lyssna till Christers berättelse från ett beläggningsarbete en sommarnatt på E6:an utanför Göteborg. Christer delar han med sig av upplevelsen att stå mitt framför en lastbil som i full fart är på väg in i arbetsplatsen.
Lyssna här: https://www.entreprenadakademin.se/i-trafiken