Emman kolme parasta vinkkiä projektinhallintatoiminnon käyttämiseen

Kubicomin viestintävastaavalla Emma Nilssonilla on musta vyö Kubicomin projektinhallintajärjestelmässä. Tässä Emman parhaat vinkit uuden toiminnon hyödyntämiseksi!

 

Älä käytä lähtökohtana tämänhetkistä toimintaa

Jotta projektinhallinta toimisi mahdollisimman hyvin juuri teidän tapauksessanne, se pitää määrittää oikein. Mutta älä mene lankaan ja luo statuksia sen pohjalta, miten työskentelette tällä hetkellä. Miettikää huolellisesti, voisiko teille olla hyötyä siitä, että toimeksiannon tilat olisivatkin erilaisia kuin nykyään. Haluaisitteko jättää joitakin vaiheita pois? Miettikää asiaa uudella tavalla ennen tilojen määrittämistä.

 

Älä rajoita käyttöä

Hyödynnä projektinkäsittelyä koko projektin ajan alusta valmiiseen tuotteeseen asti. Älkää tyytykö siihen, että olette määritelleet tilan valmiille työlle, vaan määritelkää samalla työkalulla tiloja suunnittelusta ja maanomistajan luvista laskun lähettämiseen ja maksun saamiseen asti.

 

Kouluta kaikki käyttäjät huolellisesti ennen järjestelmän käyttöönottoa

Jotta toiminto toimisi mahdollisimman hyvin, kaikkien asianosaisten pitää tietää, miten heidän pitää toimia. Oleellista on tietenkin opettaa kaikille, miten järjestelmää käytetään, ja kertoa, miksi sitä pitäisi käyttää. Kun kaikki ovat mukana, päivittäinen työ helpottuu huomattavasti.