Emmas tre bästa tips på hur du kan arbeta med ärendehanteringsfunktionen

Emma Nilsson, kommunikationsansvarig på Kubicom, har svart bälte i Kubicoms ärendehanteringsfunktion. Här får du Emmas bästa tips på hur du kan dra nytta av den nya funktionen!

 

Utgå inte från din verksamhet idag

För att ärendehanteringen ska fungera på bästa sätt för just er, så handlar mycket om att konfigurera upp det på rätt sätt. Men låt dig inte luras och sätt upp era olika statusar enligt hur ni jobbar idag. Fundera ett extra varv på om ni kanske skulle ha nytta av att hålla koll på andra statusar i uppdraget än ni gör idag. Kanske kan ni skippa ett par? Fundera och tänk nytt innan ni sätter upp de olika stegen.

 

Begränsa inte användningen

Låt ärendehanteringen vara med hela vägen från start till färdig produkt. Nöj er inte med att ha statusar för utfört arbete utan använd samma verktyg för att sätta status på allt från planering till markägartillstånd. 

 

Utbilda alla användare noggrant innan uppstart

För att funktionen ska fungera på bästa sätt så är det viktigt att alla inblandade vet vad de ska göra. En stor del i detta är naturligtvis att utbilda alla i hur det ska användas och dessutom påvisa varför de ska göra det. När alla är med på tåget så kommer det dagliga arbetet bli enklare för alla.