Maskinföraren Benny tar Instagram med storm

Med vardagsbilder på maskiner i vackra miljöer har Benny Sonesson från Skåne lyckats samla nästan 3000 följare till Instagramkontot Excavatorsweden. 

– När jag startade sidan i slutet av augusti 2020 trodde jag aldrig att jag skulle växa så snabbt, säger Benny.  

 

Karriären tog en vändning

Många känner igen honom som Excavatorsweden på Instagram, där han delar med sig av bilder ur sin vardag på jobbet som maskinförare. Bakom kontot döljer sig en 28-årig maskinförare från Skåne vid namn Benny, med ett stort intresse för maskiner och fotografi.

Uppväxten på gården i Östra Göinge fick Bennys intresse för maskiner att väckas till liv redan som barn och många timmar spenderades i pappans traktor och på familjens lantbruksstation. Men Benny har inte alltid arbetat med maskiner.

-Från början är jag faktiskt en gammal tävlingscyklist, men med dåliga knän så fick jag inse faktum att resan till att bli bäst var omöjlig och var tvungen att lägga cyklingen på hyllan när jag var 19 år.

Ett år efter att karriären tagit en drastisk vändning sökte Benny sitt första arbete inom entreprenadyrket.

-Jag hade ingen kunskap alls inom entreprenad, men jag lovade min dåvarande chef att jag skulle skyffla som själva fan. Fem minuter senare skrev jag på anställningspapprena, säger Benny och skrattar.

Sedan dess har det varit självklart för Benny att han hittat rätt och idag kör han maskin för Elleholms Maskin AB. 

 

Följarantalet ökar i raketfart

Intresset för fotografering har kommit smygandes med åren och Benny har fått mycket inspiration från sambon som också driver en Instagramsida med inriktning på foto och jakt. I Augusti 2020 startade han sitt egna Instagramkonto med användarnamnet Excavatorsweden och har idag nästan 3000 följare, bara 6 månader och 100 inlägg sedan starten.

– Med tanke på att jag har världens roligaste yrke så känner jag lite extra för att fotografera mina jobb och min maskin. Jag lägger stort fokus på att mitt flöde ska vara rent och enkelt med snygga bilder, säger Benny och fortsätter:

-Jag får en hel del positiv respons från mina följare i form av likes och kommentarer. Även en del frågor om vilka produkter jag använder och kör med.

 

En del av vardagen

Trots Bennys succé på Instagram upplever han inte att rutinerna på arbetet har ändrats märkbart.

-Det gäller att smälta in instagrammandet smidigt under dagen så att jobbet inte blir påverkat, det är väldigt viktigt för mig eftersom jag alltid vill göra det bästa ifrån mig när jag arbetar. Man får planera och alltid ligga steget före. En del av mina kollegor vet att jag driver en Instagram, så de har full förståelse när jag hellre dröjer kvar för att ta en bild än att komma i tid till fikaboden.

Numera är Bennys Instagram en del av vardagen och ser ut att vara ett bra tag framöver.

-Om 10 år är jag förhoppningsvis kvar i branschen, förhoppningsvis i en större maskin. Om jag driver min Instagram då får tiden visa!

 

Tryck HÄR för att komma till Bennys instagram