Så underhåller du din maskin under sensommaren

Varma temperaturer kan orsaka överhettning av utrustning, motorproblem och onödigt slitage. Vad behöver du vara uppmärksam på för att upprätthålla maskinens prestanda under sensommaren? Häng med när vi delar med oss av några riktigt “heta” tips!

 

 • Regelbundna kontroller
  Det är viktigt att regelbundet kontrollera din maskin, bland annat genom att hålla koll på hydraul- och kylarvätska för att säkerställa att de toppas och är effektiva för högre temperaturer. Gå gärna ett varv runt maskinen i slutet eller början på ditt arbetspass, ta bort eventuellt skräp och kontrollera att allt ser bra ut så håller du maskinen ren och fin på samma gång.
 •  

 • Rätt drift
  Det är viktigt att undvika överbelastning av utrustningen under sommaren när temperaturen är som högst. Att använda den utöver sina inställda kapaciteter kan leda till dyra haverier och överhettning, vilket maskinerna är extra känsliga för när det är varmt, så var noga med att hålla rätt drift.
 •  

 • Var uppmärksam på displayen
  När temperaturen stiger är det viktigt att vara uppmärksam på dina maskiner. Om din utrustning visar några tecken på att den behöver svalna bör du flytta in den i skuggan och låta maskinen gå på tomgång innan du stänger av den.
 •  

 • Förvara maskinen utom räckhåll från solen
  När maskinen inte används ska den om möjligt förvaras på en torr, skyddad plats för att hålla den borta från den varma solen. Exempelvis ett skuggat område, eller ett förråd. Dessa åtgärder kan hjälpa dig att förhindra värmeskador och onödigt slitage.
 •  

Genom att följa tipsen ovan kan du undvika stillestånd och förbättra livslängden på din maskin, samtidigt som du njuter av den härliga värmen. Lycka till!